About

Even voorstellen: ik ben Anne (Johanna) Mertens. Geboren en opgegroeid in het groene stadje Weert met mijn lieve ouders en twee zusjes. Ik studeer voeding en diëtetiek aan de HAN en heb een grote passie voor de natuur en gezondheid.

Ik ben gezond opgevoed en houd me al jaren bezig met voeding en gezondheid. Ik eet bijvoorbeeld al lang geen vlees meer. Waarom? Dat kan je teruglezen in mijn blogs. Daarnaast maak ik mijn eigen smoothies en snacks die ik overal mee naartoe neem. Ook sta ik graag wat eerder op om een heerlijk ontbijtje te maken. Op deze manier kan mijn dag niet beter beginnen. Ik heb mijn eigen mening over, en passie voor voeding ontwikkeld en ik wil graag nog meer te weten komen over de feitjes van gezondheid.

Ik ben veel gaan rondsnuffelen op verschillende voedingsblogs om inspiratie en motivatie te krijgen, en natuurlijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en kennis op te doen over gezondheid. Wat mij heel erg opvalt is dat veel foodies zich vast klemmen aan voedingstrends. Denk aan kokosolie, superfoods, paleo, enz. Maar ik vraag me dan af of dit allemaal wel zo gezond is? Klopt het wel wat hier over wordt gezegd? Is dit wel onderzocht? Of zijn het gewoon beweringen die door de media zijn groot gebracht?

Uiteindelijk blijken veel van deze beweringen niet helemaal te kloppen. Maar wij geloven met zijn allen in deze trends omdat het wordt gezegd door een bekende foodie. Die zal wel weten waar hij over praat, toch? Maar helaas… de meeste bloggers, bloggen voor hun plezier en hebben vaak geen geschoolde achtergrond.

Ik wil hier verandering in brengen. Ik wil jullie van alles over voedingen en ons lichaam vertellen, maar dan wel gebaseerd op feiten. Geen onzin meer de wereld in brengen, maar alle ingebrachte onzin recht zetten en jullie de waarheid leren. Alles wat je op mijn blog leest is onderbouwd. Wat ik leer in mijn studie als diëtiste, leer ik jullie.

Oké, tot zover de onderbouwing van mijn blogs, maar waar ga ik jullie nu uiteindelijk allemaal over vertellen? Zelf heb ik een hele poos geworsteld met mijn balans in mijn lifestyle. Dan at ik een hele week gezond en vervolgens kreeg ik weer eetbuien in het weekend… de kilo’s die er af waren, waren er nu weer bij… Steeds opnieuw die terugval en die schuldgevoelens. Ik wou hier zo graag vanaf! Ik wil niet meer steeds de strijd met mezelf aangaan over voeding.

Uiteindelijk heb ik de kracht en hulp gevonden om dit doel te bereiken. Ik heb een lifestyle ontwikkeld waar ik gelukkig mee ben en die ik zonder moeite kan vol houden. Geen struggles meer met het weerstaan van zoetigheid, of het schuldige gevoel na het eten van een stuk taart en vervolgens nog een stuk pakken omdat ik ‘toch al slecht bezig ben’. De lifestyle die ik heb opgebouwd is ‘A lifestyle full of happiness’. Met ander woorden: Blij zijn met je lichaam, kunnen genieten van je sinners en balans.

Ook vind je op mijn blog al mijn lekkere (en gezonde) recepten zonder onzin. Ik vind het heerlijk om wat te experimenteren in de keuken. Wat ik vooral erg leuk vind om te doen, is een ongezond recept omtoveren in een gezond recept. Dit is voor mij een uitdaging en het is altijd spannend of de gezondere variant net zo lekker is. Lekkere sinners maken is natuurlijk ook altijd leuk!

Ben je benieuwd geworden hoe mijn lifestyle eruit ziet, herken je jezelf in mijn (ex)dilemma of heb ik je nieuwsgierig gemaakt naar mijn recepten? Snuffel eens rond in mijn blogs en ik hoop dat je tips en recepten vind die bij jou passen waardoor jij jou eigen lifestyle full of happiness kan creëren. Iedereen is anders en ik denk graag met je mee om jou je doel te laten bereiken. Ik sta open voor vragen en ik geef graag advies!

Oja, voordat ik het vergeet, ik ben dyslectisch. Het spijt me heel erg als er spellingsfouten in mijn blogs voorkomen. Ik doe mijn beste ze eruit te halen.

Liefs, Anne

Advertenties