Havermout pannenkoeken

Ik ben echt een pannenkoeken monster. Een heerlijke zoeten als ontbijt, een frisse als lunch of een hartige als avondeten. Het kan allemaal, ik ben er dol op! Bij het ontbijt beleg ik hem meestal met fruit en honing. Voor de lunch kies hüttenkäse met zalm en komkommer, en als diner kan je bijvoorbeeld groenten wokken. Maar een goed basisrecept is altijd handig. Ik heb een helen tijd lopen prutsen met de verhouding havermout/melk. Dan was de pannenkoek weer te dik en de andere keer te slap… Gelukkig heb ik een briljant zusje die met de oplossing kwam. Wat is jou lievelings beleg? Probeer het eens op deze healthy pancakes!

Bereidingstijd: 15 minuten.
Ingewikkeld: ●○○○○

Wat heb je nodig?
Voor 3 pannenkoeken:

  • Havermout: 50 g
  • Magere melk: 100 ml
  • Ei: 1
  • Olijfolie
  • Blender

Hoe maak je het?

Doe alle ingrediënten behalve de olijfolie in de blender. Mix alles fijn tot een mooi egaal beslag. Zet een koekenpan op het vuur. Giet een scheut olijfolie in de pan gevolgd door beslag. Bak op laag vuur aan beiden kanten lichtbruin. Herhaal dit 3x. Het zijn 3 dunne pannenkoeken, maar je kan er natuurlijk ook 2 dikken uit halen. Enjoy!

pannenkoek

Voedingswaarden per pannenkoek:

  • Energie: 113 kcal
  • Eiwitten: 6,1 g
  • Koolhydraten: 12,7 g
  • suikers: 1,7 g
  • voedingsvezels: 1,3 g
  • Vetten: 3,5 g
  • verzadigd: 1 g

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Marie-louise schreef:

    Mmm lekker, goed idee pannekoek met havermout👍😀

    Like

Plaats een reactie