Noten spread

Omdat het gisteren nationale pindakaas dag was, maken we vandaag notenspread ;). Beter laat dan nooit toch? Ik wil dit al heel lang eens proberen. Het resultaat mag er zijn! De olijf olie stond al klaar om de pasta smeuïger te maken, maar dit was helemaal niet nodig. Een noten pasta van 100% noten. Beter kan niet! Ik heb gekozen voor een notenmix met pistache, pecan noten en amandelen. Maar je kan natuurlijk je eigen noten combinatie maken. Let er wel op dat de noten niet gezouten zijn.

Bereidingstijd: 10 min.
Ingewikkeld: ●○○○○

Wat heb je nodig:
Voor 150 g:

  • Notenmix ongezouten: 150 g (ik heb voor de pecan notenmix met pistache en amandelen gekozen van de AH)
  • Keukenmachine

Hoe maak je het?

Doe de noten in het keukenmachine. Maal de noten tot je een smeuïge pasta hebt. Gebruik hiervoor de hoogste stand op het keukenmachine. Als de keukenmachine niet zo sterk is kan het een aantal minuten duren voordat je een mooie pasta hebt. Even geduld hebben ;). Schenk de pasta in een potje die je goed kan afsluiten. Je kan de spread gebruiken als beleg of topping. Enjoy!

image1-kopie

Voedingswaarden per portie (15 g):

  • Energie: 102 kcal
  • Eiwitten: 2,6 g
  • Koolhydraten: 2 g
  • suikers: 0,8 g
  • voedingsvezels: 0,8 g
  • Vetten: 9,2 g
  • verzadigd: 1,1 g
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s