Banana pancakes

Deze pannenkoekjes maak ik al een hele poos. Ze zijn snel klaar en heerlijk zoet. Daarbij draag je meteen bij aan je dagelijkse portie fruit. Eerst at ik ze altijd als ontbijt maar met dit koude weer maak ik hem ook geregeld als lunch. Je warmt er heerlijk van op. Het liefste eet ik 3 keer per dag warm als het zo koud is buiten. Mezelf lekker verwennen, maar dan op een verantwoorde manier natuurlijk.

Bereidingstijd: 15 min.
Ingewikkeld: ●○○○○

Wat heb je nodig:
Voor 1 portie:

  • Banaan: 1
  • Ei: 1
  • Havermout: 1 el
  • Kaneel: 1 tl
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

Prak de banaan fijn in een kommetje en klop vervolgens het ei er doorheen. Meng daarna de havermout en kaneel door het banaanmengsel. Zet een koekenpan op het vuur. Doe een scheut olijfolie in de pan met 1 sauslepel van het mengsel. Bak aan beiden kante goud bruin op laag vuur. Draai de bananenkoek om als de randjes bruin kleuren. Doe dit heel voorzichtig. De bananenkoek breekt gemakkelijk. Herhaal dit 3X. leg de pannenkoekjes op elkaar en maak het af met een snufje kaneel. Je kan er ook nog een heerlijke topping op doen zoals rozijntjes, noten of rood fruit. Enjoy!

image2

Voedingswaarden per portie:

  • Energie: 265 kcal
  • Eiwitten: 10,1 g
  • Koolhydraten: 37,3 g
  • suikers: 0,1 g
  • voedingsvezels: 3,3 g
  • Vetten: 7,9 g
  • verzadigd: 2,4 g
Advertenties

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Eric schreef:

    En lekker dat ze zijn👍😂😋

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s